Povabilo

Tam, kjer se popelješ skozi Dob, tam se začenja najlepše področje tega našega konca. Na levo in desno te pozdravijo temnozeleni gozdovi, lepe poti vodijo skozi s soncem obsijane vasi, mimo urejenih domačij…

Sredi te lepote, kjer je bil bog posebno radodaren z njo, je grad Krumperk, je Gorjuša in je Jamarski dom sredi gozdiča na vrhu vzpetine. Mnogo je sledi tod o minulih časih. Tukaj je še živa zgodba o graščakih, o Adamu Ravbarju, celo v prazgodovino se tu najde sled… Gozdovi tod še niso onesnaženi, zato tukaj roke varno segajo po obilici gozdnih darov. Na teh gozdnih poteh domuje mir in varno zavetje, kjer se umiri nagli utrip našega življenja. Sredi te narave, ki sama vabi in veliko ponuja, je Jamarski dom. Lepo, urejeno počivališče je mesto, kjer človeka pričaka prav tisto, kar v taki naravi pričakuje. Gostoljubno počutje najdeš, popotnik! Ljudje, ki delajo tod, ti ga podarijo v obilju. Radi se vračajo na Gorjušo tisti, ki so tod že bili – v mirni naravi izjemne lepote in široke gostoljubnosti. Boš pot na Gorjušo našel tudi ti?

Na razpolago imamo odlična vina, za prijetno vzdušje pa živo glasbo. V neposredni bližini imamo zanimivo kraško jamo, imenuje se Železna jama. V Jamarskem muzeju Vam bomo z velikim zadovoljstvom povedali vse o naših krajih in pokazali zbirko kapnikov Franca Holenworta iz začetka 18. stoletja.

Od Ljubljane smo z avtobusom oddaljeni 10 minut, od avtoceste Ljubljana – Celje pa 2 minuti (izvoz Domžale), od Arburetuma Volčji potok 10 minut. Prostora imamo za štiri avtobuse oziroma 200 sedežev. Idealno za občne zbore, srečanja,… Na voljo imamo brezplačno ozvočenje, prostor, projekcijsko platno.

Kontaktna oseba: Marko Ravnikar
Telefon: 01.724.15.77, 040.646.363
E-pošta: info@jamarskidom.com